Alles over walnotenolie

Samenstelling van walnotenolie

Walnotenolie bevat de meeste onverzadigde vetten van alle oliën, waardoor ze de beste bescherming biedt tegen hart- en vaatziekten. Ook is het de enige olie die zowel omega-3 als omega-6 bevat - bomvol essentiële vetten dus. Goed voor de hersenen, bloedvaten én de goede cholesterol.

Walnootolie bij medische klachten

In de natuurlijke geneeskunde, wordt walnotenolie vaak gebruikt als middel tegen doorbloedingsstoornissen, galverstopping en ter stimulatie van hart en zenuwen.

In de fytotherapie wordt de walnoot gebruikt voor concentratieproblemen, geheugenstoornissen en Alzheimer.

Ook wordt het verband tussen een voedseltekort en psychische aandoeningen zoals ADHD, depressie, psychose, steeds meer gezien. Meer bepaald gaat het om een tekort aan essentiële vetzuren en de vitaminen uit het B-complex.

Recepten met walnotenolie

Walnotenolie heeft een sterke, verfijnde smaak en is daarom heerlijk als dressing in verschillende salades, op pasta en in sauzen.

Wij gingen aan de slag met één van de mogelijke recepten. Omdat het resultaat er mocht zijn, delen we het hier graag met jou.

Tagliatelle met spinazie, champignons en walnotenolie

Ingrediënten (voor 4 personen): 

Alle groenten komen uit de Hoevewinkel

  • 400 gr Tagliattelle
  • 40 ml walnotenolie van Den Boogerd
  • 250 g champignons
  • 300 g bladspinazie
  • 1/2 broccoli (indien je extra groenten wenst)
  • 1 bakje kerstomaten (indien je extra groenten wenst)
  • Walnoten, een handje vol
  • Oude of belegen kaas
  • Peper en zout

Aan de slag

  • Reinig de champignons, en eventueel ook de kerstomaten en de broccoli en snijd dit alles vervolgens in plakjes
  • Bak de groenten bij voorkeur in een wokpan en kruid met peper en zout
  • Rooster de walnoten ondertussen in een andere pan of in de oven
  • Hak 3/4de van de walnoten fijn en bewaar nog een deel voor de afwerking
  • Was de spinazie grondig en laat het vervolgens kort mee stoven in de wokpan met de andere groenten, kruid bij met peper en zout
  • Kook de tagliattele gaar
  • Rasp de kaas ondertussen
  • Wanneer de pasta gaar is, voeg alle groenten alsook de gehakte walnoten toe aan de pasta
  • Werk af met de hele walnoten, geraspte kaas en de walnotenolie van Den Boogerd
  • Peterselie kan eventueel ook extra worden toegevoegd indien gewenst

Smakelijk!

Deel gerust jouw ervaring met dit recept in de reacties, via mail of via onze facebook of instagram!

Leave a Reply