APPELCAKEBROOD VOLGENS SANDRA BEKKARI

Waar iedereen fan is van bananenbrood, gooit Sandra Bekkari het over een andere boeg met haar appelcakebrood. Wij probeerden het uit, vonden het geslaagd en geven je daarom graag het recept mee!

Een perfect tussendoortje voor die kleine honger om 10u of 16u. De appelcakebrood is gezond, vult goed en geeft een frisse smaak in je mond door de citroenzeste.

Ingrediënten voor 1 appelcakebrood:

Al het fruit en zuivel komen uit de Hoevewinkel

  • 3 appelen (jonagold)
  • zeste van 1/2 citroen
  • 160 g amandelmeel
  • 115 g havermeel
  • 3/4 eetlepel kaneel
  • 1/3 eetlepel bakpoeder
  • 4 eieren
  • 50 ml volle melk (of een ander soort melk)
  • 2 eetlepels agavesiroop

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Snij de appels in kleine blokjes
  • Meng het amandelmeel, havermeel, kaneel en bakpoeder samen in één kom
  • Voeg hier de appelblokjes en citroenzeste aan toe
  • Klop de eieren los in een andere kom en meng hier de melk en ahornsiroop door. Giet dit mengsel bij het ander mengsel van het amandelmeel
  • Giet alles in een cakevorm en zet voor 45 minuten in de oven. Laat de cake eerst afkoelen vooraleer je hem aansnijdt.

SMAKELIJK!

Deel gerust jouw ervaring met dit recept in de reacties, via mail of via onze facebook of instagram!

Leave a Reply